Artikel

10 Best Practices voor een groen IT-systeem

Door | 12 januari 2016 | Bron: Nederlandict.nl

De Knowledge Network for Green Software (#KNGS) heeft kennis gebundeld over het verkrijgen van een groen IT systeem.

 

De best-practices voor groene IT zijn ontstaan in de praktijk en bieden een leidraad voor het verduurzamen van de digitale bedrijfsvoering. Zo is onder andere gezocht naar mogelijkheden om het energieverbruik dat software veroorzaakt terug te brengen, alsmede het ontwikkelen van tools waarmee gebruikers van grote systemen kunnen sturen op een (energie)kostenmodel. De best practices zijn bedoeld voor inkopers, leveranciers en beleidsmakers.

 

Download de best practices op de website van nederlandict.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen