13 brochures met praktische tips over werknemers met een aandoening
Brochures

13 brochures met praktische tips over werknemers met een aandoening

Door | 9 september 2016

Misschien heb je er nog nooit mee te maken gehad: een werknemer met een beperking. Wellicht bestaat er een onvolledig beeld of zelfs geen beeld over wat je kunt verwachten wanneer iemand met een beperking binnen jouw organisatie actief wordt. Om daar verandering in te brengen heeft Werken met een beperking dertien brochures gemaakt over het werken met werknemers met een specifieke beperking.

 

De boekjes zijn ontwikkeld vanuit twee vragen van de kant van werkgevers. Enerzijds is er de vraag van werkgevers om concrete informatie over hun werknemer met een specifieke beperking. Het betreft dan vaak werknemers die tijdens het werk een ziekte of aandoening hebben opgelopen. Anderzijds geven werkgevers, die de mogelijkheid overwegen om een werknemer met een specifieke beperking aan te nemen, aan dat ze graag over concrete informatie willen beschikken zodat ze ‘weten waar ze aan toe zijn’.

 

De brochures geven antwoord op beide vragen en geven een beeld wat het betekent voor het werk als je een werknemer met een bepaalde beperking in dienst hebt.

 

De brochures zijn beschikbaar voor de volgende aandoeningen:

ADHD

Autisme

Blindheid

Chronische ziekte (zoals astma, COPD, diabetes of epilepsie)

Doofheid

Dwarslaesie

Dyslexie

Niet aangeboren hersenletsel

Reuma

Slechthorend

Slechtziend

Spierziekte

Verstandelijke beperking

 

De brochures bevatten per aandoening:

  1. Praktische handreikingen, tips en aandachtspunten om zowel voor jou als voor de werknemer en zijn collega’s de werkomgeving zo goed mogelijk te maken.
  2. Informatie over de specifieke aandoening, wat dit voor het werk betekent en welke consequenties dit voor de werkomgeving heeft.
  3. Uitleg waarom mensen ondanks hun functiebeperking uitstekend gekwalificeerd kunnen zijn voor de vacature die je hebt!

 

De brochures zijn gratis te downloaden in pdf-formaat op werkenmeteenbeperking.nl. Je kunt de brochures ook aanschaffen bij Disworks via het bestelformulier.

 

Bezoek de overzichtspagina met brochures

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen