Met Fipromil besmette eieren en mest leveren groene energie
Artikel

Met Fipromil besmette eieren en mest leveren groene energie

Door | 16 augustus 2017

Met Fipronil besmette eieren kunnen worden gebruikt als biomassa voor het opwekken van groene energie en grondstof voor de cementindustrie. De mest van de besmette kippen wordt verstookt in de biomassacentrale in Moerdijk.

 

Het Brabantse bedrijf Rendac verwerkt dagelijks 2,5 miljoen eieren tot vet en meel. Het vet kan door energiecentrales gebruikt worden voor het opwekken van groene energie, terwijl het meel interessant is als grondstof voor de cementindustrie. Rendac is daarmee het enige bedrijf in Nederland dat de Fipronil-eieren verwerkt.

 

Lees verder bij FluxEnergie

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen