3 redenen waarom het belangrijk is om je impact te meten
Artikel

3 redenen waarom het belangrijk is om je impact te meten

Door | 7 juni 2016

Het besef groeit dat een bedrijfsvoering met oog voor mens, milieu en maatschappij van groot belang is. Social enterprises gaan nog een stap verder: zij voegen maatschappelijke waarde toe met innovatieve oplossingen. Zij lopen dan ook aan kop met het meten van hun impact. Maar het weten van je maatschappelijke waarde is juist ook voor reguliere bedrijven interessant.

 

Reguliere bedrijven moeten juist nu hun verantwoordelijkheid pakken en inzichtelijk te maken welke waarde zij toevoegen met hun maatschappelijke en duurzame interventies. Transparantie is het sleutelwoord: laat zien welke positieve én negatieve effecten jouw bedrijf heeft op de omgeving. Het bedrijfsleven kan veel leren van de aanpak van social enterprises. Uit de Social Enterprise Monitor 2015 blijkt dat 61% van de social enterprises aangeeft hun impact te meten, 10% meer dan vorig jaar. Dit kan deels worden verklaard omdat hun stakeholders er vaker naar vragen. Impactmeting en -rapportage is een cruciaal onderdeel van de verdere ontwikkeling van social enterprise-sector, zoals ook door de SER wordt onderkend.

 

Er zijn drie hoofdredenen waarom het van belang is om impact te meten, MVO Nederland heeft ze op een rijtje gezet.

 

Lees verder bij MVO Nederland

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen