41 miljoen voor afvang en opslag van CO2 (CCS)
Subsidieregelingen

41 miljoen voor afvang en opslag van CO2 (CCS)

Door | 13 juni 2016

De CO₂-concentratie in de lucht stijgt door het grootschalig gebruik van fossiele brandstoffen. Een manier om de uitstoot van dit broeikasgas te verminderen is het afvangen en opslaan van het CO₂. Het afvangen en opslaan van CO₂ is beter bekend als Carbon Capture and Storage (CCS).

 

Voor wie plannen heeft voor carbon capture and storage (CCS), lanceerde het consortium ACT (Accelerating CCS Technologies) op 7 juni een joint call. Onderzoeksinstellingen en industriële partijen kunnen hun voorstel indienen voor een internationaal onderzoeks- en innovatieproject.

 

In totaal is er € 41 miljoen beschikbaar voor de call van 7 juni. Je hebt tot 7 september 2016 de tijd om een voorstel op hoofdlijnen in te dienen. Na een eerste beoordeling krijgen succesvolle indieners de kans om vóór 16 januari 2017 een volledig voorstel aan te leveren. Via de Nationale contactpersoon kun je je ook laten opnemen op de matchmaking-sectie van de ACT-site.

 

Lees verder op rvo.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen