5 tips hoe jouw bedrijf kan inzetten op biodiversiteit
Artikel

5 tips hoe jouw bedrijf kan inzetten op biodiversiteit

Door | 24 mei 2017 | Bron: MVO Nederland

Bedrijven en organisaties hebben impact op de biodiversiteit. Waar een kantoorpand of parkeerplaats is, staan geen bloemen voor bijen. Andersom ben je afhankelijk van biodiversiteit, in je dagelijks leven maar ook voor hulpstoffen. Denk aan gezonde lucht en schoon drinkwater. De biologische diversiteit is dus een belangrijk onderdeel van de waarde van het natuurlijk kapitaal. Daarom gaf MVO Nederland op de Internationale Dag van de Biologische Diversiteit 5 tips hoe jij in kan zetten op biodiversiteit.

 

1) Breng je impact in kaart

Allereerst is het belangrijk te herkennen welke duurzame stappen jij wil zetten en op welke manier jij gebruik maakt van natuurlijk kapitaal. Vervolgens onderzoek je waar jij impact op hebt. Stoot je bijvoorbeeld gassen uit in de lucht, of substanties in water? Gebruik je bij je productie natuurlijke producten? Of komt door jouw activiteiten de natuur in de verdrukking? Gebruik dit protocol van de Natural Capital Coalition om inzicht te krijgen in jouw impact en ga aan de slag.

 

2) Begin klein: kijk naar je bedrijfslocatie

Start met waar jij invloed op uit kan oefenen: je Nederlandse bedrijfsterrein bijvoorbeeld. Zet een insectenhotel of een bijenkast neer en stimuleer zo de lokale biodiversiteit. Zorg voor veel groen en bloemen rondom jouw bedrijfspand, dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar kan zeer positieve effecten hebben op je medewerkers. Of vergader eens in de natuur bij de Kantoor Karavaan en laat de biologische diversiteit zien. Daardoor wordt het sneller onderdeel van je bedrijfsvoering en lever je al snel een positieve bijdrage.

 

Lees alle 5 tips op de website van MVO Nederland