5 tips hoe jouw bedrijf kan inzetten op biodiversiteit
Artikel

5 tips hoe jouw bedrijf kan inzetten op biodiversiteit

Door | 24 mei 2017 | Bron: MVO Nederland

Bedrijven en organisaties hebben impact op de biodiversiteit. Waar een kantoorpand of parkeerplaats is, staan geen bloemen voor bijen. Andersom ben je afhankelijk van biodiversiteit, in je dagelijks leven maar ook voor hulpstoffen. Denk aan gezonde lucht en schoon drinkwater. De biologische diversiteit is dus een belangrijk onderdeel van de waarde van het natuurlijk kapitaal. Daarom gaf MVO Nederland op de Internationale Dag van de Biologische Diversiteit 5 tips hoe jij in kan zetten op biodiversiteit.

 

1) Breng je impact in kaart

Allereerst is het belangrijk te herkennen welke duurzame stappen jij wil zetten en op welke manier jij gebruik maakt van natuurlijk kapitaal. Vervolgens onderzoek je waar jij impact op hebt. Stoot je bijvoorbeeld gassen uit in de lucht, of substanties in water? Gebruik je bij je productie natuurlijke producten? Of komt door jouw activiteiten de natuur in de verdrukking? Gebruik dit protocol van de Natural Capital Coalition om inzicht te krijgen in jouw impact en ga aan de slag.

 

2) Begin klein: kijk naar je bedrijfslocatie

Start met waar jij invloed op uit kan oefenen: je Nederlandse bedrijfsterrein bijvoorbeeld. Zet een insectenhotel of een bijenkast neer en stimuleer zo de lokale biodiversiteit. Zorg voor veel groen en bloemen rondom jouw bedrijfspand, dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar kan zeer positieve effecten hebben op je medewerkers. Of vergader eens in de natuur bij de Kantoor Karavaan en laat de biologische diversiteit zien. Daardoor wordt het sneller onderdeel van je bedrijfsvoering en lever je al snel een positieve bijdrage.

 

Lees alle 5 tips op de website van MVO Nederland

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen