6 aanpakken voor een duurzame gemeente
Artikel

6 aanpakken voor een duurzame gemeente

Door | 9 maart 2016 | Bron: Royal HakoningDHV

Klimaatverandering, schaarser wordende grondstoffen en de toenemende druk op een gezonde leefomgeving zijn grote uitdagingen waar beleidsmakers mee te maken hebben. Het belang en de urgentie komen tot uiting in het Klimaatakkoord van de Klimaattop in Parijs. De uitvoering van veel duurzaamheidsambities komt nadrukkelijk bij gemeenten te liggen.

 

Zij zijn dan ook bij uitstek in staat om met lokaal beleid vorm te geven aan duurzaamheid en concreet aan de slag te gaan, zowel binnen de eigen organisatie als samen met haar inwoners en bedrijfsleven die hard nodig zijn om de ambities te bereiken. Veel gemeenten zien de  noodzaak van een duurzaamheidsplan of duurzaamheidsprogramma, maar hoe pak je dit als projectleider goed aan? In een blog voor Royal HaskoningDHV presenteert Janite Zwinkels zes aanpakken om invulling te geven aan duurzaamheidsambities. Het zijn verschillende strategieën met een eigen smaak, die ze in de praktijk heeft opgemerkt of waar ze persoonlijk bij betrokken is geweest.

 

Lees de zes aanpakken op de website van Royal Haskoning

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen