VPRO Tegenlicht Afval is voedsel
Video

Een revolutie in Nederland

VPRO Tegenlicht: Afval is voedsel (deel 2)

Door | 20 januari 2016

Zelden bracht een Tegenlicht-uitzending zo veel teweeg als Afval is Voedsel. Hierin tonen de chemicus Michael Braungart en de architect William McDonough aan dat groei goed kan zijn voor mens en milieu, èn voor de ondernemer. Via innovatie kan er een duurzame consumerende en producerende samenleving ontstaan zonder schuldgevoel over het milieu. ‘Geen guilt-management meer’. Het ideale huwelijk tussen ecologie en economie. Voorwaarde is wel dat Cradle to Cradle wordt geproduceerd.

 

Dit concept voor een nieuwe industriële revolutie is zo aangeslagen in Nederland dat het als een virus door Nederland waart. Reden genoeg om een vervolg te maken op Afval is voedsel met een Nederlandse invalshoek. Programmamaker Rob van Hattum en researcher Gijs Meyer Swantee volgen Michael Braungart op zijn zegetocht door Nederland. Deze Man met een Missie legt producerend en ondernemend Nederland het vuur aan de schenen en dwingt ze om duurzaam produceren serieus te nemen. Wordt Nederland de eerste Cradle to Cradle natie ter wereld?

 

VPRO Tegenlicht - Afval is voedsel (deel 2)

VPRO Tegenlicht: Afval is voedsel (deel 2) | Regie: Rob van Hattum

 

Lees meer op de website van Tegenlicht

Bekijk deel 1 van ‘Afval is voedsel’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen