• Home > Agenda > Bedrijfsbezoek: gezond en veilig werken in het magazijn
  Bedrijfsbezoek gezond en veilig werken in het magazijn
  Sep
  15

  Bedrijfsbezoek: gezond en veilig werken in het magazijn

  Hoe voorkom je bedrijfsongevallen in het magazijn? Wat kun je doen om jouw medewerkers gezond, fit en gemotiveerd te houden? Ga mee op bedrijfsbezoek bij Moonen Packaging, actief deelnemer aan de Code Gezond en Veilig Magazijn.

   

  Hoge fysieke belasting in de groothandel

  De groothandel staat in de top drie van sectoren waar de lichamelijke arbeidsbelasting het hoogst is: 52 procent van de werknemers doet fysiek belastend werk. Dozen stapelen, goederen tillen, laden en lossen: er wordt hard gewerkt in de magazijnen, en niet zonder risico. Want, hoewel het aantal ongevallen in en om het magazijn al jaren licht daalt, gebeuren er jaarlijks nog steeds 1.500 ongevallen met interne transportmiddelen, waarvan gemiddeld zeven met dodelijke afloop.

   

  Zó doen zij het

  Op vrijdag 15 september gaan we langs bij innovatieve verpakkingsspecialist (ontwerp, beheer en distributie) Moonen Packaging in Weert. Het familiebedrijf onderneemt al 15 jaar duurzaam en heeft de ambitie dat in 2020 50 procent van haar klanten verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen koopt. Moonen Packaging is een actief deelnemer aan de Code Gezond en Veilig Magazijn. Hoe betrekken zij hun medewerkers hierbij? Hoe houden ze hun medewerkers gezond, fit en gemotiveerd?

   

  Bedrijfsbezoek

  Wat gaan we doen? Eerst legt onze gastheer/vrouw van Moonen Packaging uit hoe het bedrijf gezond en veilig werken in de praktijk brengt. Tijdens de rondleiding kun je dat met eigen ogen zien. Daarna ga je samen met de andere deelnemers aan de slag: hoe kun je de ‘lessons learned’ van Moonen toepassen in je eigen bedrijf? We sluiten de ochtend af met een heerlijke lunch.

   

  Programma

  09.30 – 10.00    Welkom en presentatie door Moonen Packaging

  10.00 – 11.00    Rondleiding door het bedrijf

  11.00 – 11.45    Samen aan de slag: hoe pas je het voorgaande toe in je eigen bedrijf?

  11.45 – 12.00    Afsluiting

  12.00 – 13.00    Netwerklunch

   

  Doelgroep

  Bedrijven in groothandel en logistiek.

   

  Inschrijven

  Meld je aan via dit inschrijfformulier.

  Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het bedrijfsbezoek. Wel rekenen we na inschrijving op je komst.

   

  Contact

  Heb je vragen over het bedrijfsbezoek? Neem contact op met Feia Tol via f.tol@mvonederland.nl.

   

  Campagne ‘De nieuwe handelaar’

  MVO Nederland werkt dit jaar aan een bredere campagne over verduurzaming van het groothandelsvak. Met inspirerende praktijkvoorbeelden en praktische handvatten helpen wij de groothandel verder op weg. Daarnaast helpen we je met het maken van de juiste keuzes richting een toekomstbestendige organisatie met de MVO-strategiesessie.

   

  In een serie bedrijfsbezoeken krijg je de gelegenheid om achter de schermen te kijken bij groothandels die al flinke stappen hebben gezet met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het eerste bedrijfsbezoek vindt plaats op 15 september bij Moonen Packaging over gezond en veilig werken, in samenwerking met evofenedex en het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG).

   

  Leestip: Zwaar werk? Voorkom uitval, verzuim en kosten met deze tips

   

  Locatie

  Magazine TGTHR

  Wil je óók TGTHR magazine ontvangen?

  Neem een abonnement en krijg voor
  slechts € 39,- het 84 pagina's tellende magazine
  vier keer per jaar toegestuurd!

  Klik hier om een abonnement te nemen