• Home > Agenda > Nieuwe business voor je bedrijf met remanufacturing en refurbishment
  Nieuwe business voor je bedrijf met remanufacturing en refurbishment
  Oct
  26

  Nieuwe business voor je bedrijf met remanufacturing en refurbishment

  Het opnieuw inzetten van je gebruikte producten kan een interessante businesspropositie zijn. In de laatste jaren gaan steeds meer bedrijven over op het terughalen van hun producten om die geschikt te maken voor (andere) klanten, door refurbishment en remanufacturing. Het wordt al toegepast op bijvoorbeeld automotoronderdelen, laptops en kantoorstoelen. Het kan ook mogelijk zijn voor jouw producten, maar hoe kom je daar achter? En wat houdt het voor jouw bedrijf in? Deze workshop maakt je wegwijs in het gebied van ‘refurbishment en remanufacturing’.

   

  Op deze workshop leer je over nieuwe businessmodellen en hoe die voor jouw bedrijf nuttig kunnen zijn. Deelnemers worden gevraagd om een (of hun) product te kiezen, want we kijken ook naar het ontwerp. Er zijn voor deze lesdag slechts 12 plaatsen beschikbaar, om zo voldoende tijd te hebben voor alle deelnemers. We houden rekening met het risico dat er geen concurrenten aan tafel zitten; je kunt dus vrijuit denken.

   

  Programma

  Op deze gedeeltelijk Engelstalige lesdag ga je met Nina Boorsma en David Peck aan de slag met een nieuw businessmodel voor jouw bedrijf. Het programma ziet er als volgt uit:

   

  9:30 – 10:00 uur Inloop met koffie en thee

  10:00 – 10:45 uur Remanufacturing/refurbishment; materialen besparen en mindset van het bedrijf

  10:45 – 11:00 uur koffie/thee pauze

  11:00 – 11:45 uur Businessmodellen achter remanufacturing/refurbishment: best case practices

  11:45 – 12:30 uur Discussie en vragen

   

  12:30 – 13:30 uur Lunch en benen strekken op de campus

   

  13:30 – 14:00 uur Aanpak van remanufacturing/refurbishment in jouw bedrijf: verschillende aandachtspunten: bijvoorbeeld reverse logistics.

  14:00 – 15:00 uur Aan de slag met jouw product

  15:00 – 15:30 uur koffie/thee pauze

  15:30 – 17:00 uur Evaluatie en discussie over eigen remanufacturing/refurbishment businessmodel

   

  17:00 – 18:00 uur Napraten met borrel

   

  Locatie

  De lesdag wordt gehouden op donderdag 26 oktober 2017 in zaal H1.200 van de Faculteit 3mE (Mechanical, Maritime and Materials Engineering), aan de Technische Universiteit Delft.

   

  Voorbereiding

  Ter voorbereiding van de lesdag dien je zelf een product te kiezen om als casus op de dag mee te nemen. Daarmee gaan we aan de slag. Het is niet verplicht om een eigen product mee te nemen. Je kunt ook een verouderd ander product wat op de jouwe lijkt meenemen, of met anderen meekijken. Op de lesdag krijg je een boek mee die je verder zal ondersteunen bij het maken van businessmodellen. ‘Products that Last’.

   

  Meer informatie en aanmelden

  Het kennisplatform maakt uit principe geen winst. Aan het ontwikkelen en geven van een lesdag en andere activiteiten zijn echter kosten voor het kennisplatform verbonden en daarom vragen wij een bijdrage van 350 euro (exclusief 21% BTW).

   

  Je kunt je aanmelden op de website https://www.aanmelder.nl/95780. Met de knop ‘Aanmelden’ (linksboven op deze site) kun je je opgeven voor deze lesdag.

  Mocht deze link voor jouw organisatie moeilijk werkbaar zijn, dan kun je je ook opgeven door een e-mail te sturen aan informatie@duurzaamgrondstoffenbeheer.nl, met opgave van naam, bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer. Enkele dagen voordat de masterclass van start gaat stuur ik de netwerklijst rond met een uitgebreide routebeschrijving.

   

  Locatie

  Magazine TGTHR

  Wil je óók TGTHR magazine ontvangen?

  Neem een abonnement en krijg voor
  slechts € 39,- het 84 pagina's tellende magazine
  vier keer per jaar toegestuurd!

  Klik hier om een abonnement te nemen