SDG Impact Summit
  Sep
  25

  SDG Impact Summit

  Op 25 september is het twee jaar geleden dat de 193 lidstaten van de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDGs) afspraken. Sindsdien is er in Nederland een brede en diverse beweging ontstaan van organisaties die bijdragen aan die doelen, zowel in Nederland als daarbuiten, en die de politiek oproepen om deze beweging te versterken.

   

  Op de SDG Impact Summit komen 450 vertegenwoordigers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, (lokale) overheden, young professionals en Kamerleden samen. Doel van de Summit is het afspreken van een SDG Roadmap om de SDGs te bereiken en om de miljoenennota en het regeerakkoord (in wording) te bespreken.

   

  Sprekers

  Sprekers en genodigden: Jan Peter Balkenende (DSGC), Hans de Boer (VNO-NCW), Marjolein Demmers (De Groene Zaak), Bart Romijn (Partos), Ilse Smit (P!NK) en Thomas Friedhof (JoVD).

   

  Programma

  1. Werkconferentie: per SDG bepalen welke uitdagingen/kansen er nog zijn en wat we samen gaan doen het komende jaar, met als resultaat een SDG Roadmap (13.00-15.00).
  2. Paneldebat: bedrijven en maatschappelijke organisaties bespreken miljoenennota en regeerakkoord (in wording) met Kamerleden en zoeken gedeelde agenda en gezamenlijke actie (15.30-17.45).
  3. Netwerkborrel: lancering van een SDG Investeringsfonds ‘Symfonie’, het initiatief ‘Adopteer een SDG’ gericht op Kamerleden en het ‘SDG House’ in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (17.45-19.00).

   

  Organisatoren

  De Dutch Sustainable Growth Coalition, Maatschappelijke Alliantie, SDG Charter, Worldconnectors en het KIT – Royal Tropical Institute.

   

  Bekijk het uitgebreide programma en het aanmeldformulier

   

  Locatie

  Magazine TGTHR

  Wil je óók TGTHR magazine ontvangen?

  Neem een abonnement en krijg voor
  slechts € 39,- het 84 pagina's tellende magazine
  vier keer per jaar toegestuurd!

  Klik hier om een abonnement te nemen