Artikel

Selectie duurzame producten gemakkelijker met EPD’s

ASSA ABLOY springt in op groeiende vraag naar milieuproductverklaring

Door | 22 december 2015

ASSA ABLOY Entrance Systems maakt zich sterk voor de realisatie van duurzame gebouwen en toegangen, en lanceert Environmental Product Declarations (EPD’s), documenten waarin de prestaties van haar producten op vlak van duurzaamheid worden weergegeven. EPD’s geven de door externe partijen geverifieerde informatie over de ecologische impact gedurende de hele levensduur van producten en diensten in overeenstemming met internationale standaarden.

 

‘Een EPD is één van de tools die we klanten, architecten en voorschrijvende partijen bieden om de selectie van duurzame producten makkelijker te maken. We maken ons sterk voor de realisatie van duurzame gebouwen met als uiteindelijk doel het verbeteren van de energie-efficiëntie, het reduceren van afval en het tot een minimum herleiden van de milieu-impact’, zegt Juan Vargues, president van ASSA ABLOY Entrance Systems.

Er is een groeiende vraag naar producten met milieuproductverklaring. Een belangrijk aspect van EPD’s is dat ze klanten toelaten een eerlijke vergelijking te maken tussen de ecologische prestaties van producten en diensten die ze aankopen. Bovendien tonen EPD’s met de tijd de continue verbetering door de hele supplychain.

 

EPD’s voor de volledige range

ASSA ABLOY Entrance Systems biedt momenteel EPD’s voor haar volledige range automatische deuren en industriële deuren. EPD’s voor snelroldeuren en laad- en lossystemen zullen in 2015 nog beschikbaar worden gemaakt.

‘Onze energiebesparingscalculatietools, LEED contributiedata en BIM-objecten zorgen voor extra support in ons streven naar “Automatically Green”-gebouwen. We bieden ook uitgebreide proactieve onderhoudsprogramma’s, moderniseringen en upgrades om de prestaties en ecologische eigenschappen van alle toegangen gedurende de volledige levensduur van een gebouw te verbeteren’, aldus Juan Vargues.

 

Over ASSA AMBLOY

ASSA ABLOY Entrance Systems is de leverancier met het meest uitgebreide gamma automatische toegangsoplossingen ter wereld voor gebouwen – vooraan, achteraan en in het gebouw zelf. Met wereldwijd erkende productmerken zoals Besam, Crawford, Megadoor en Albany bieden zij producten en diensten aan die bedoeld zijn om tegemoet te komen aan de wensen van de eindgebruiker op het vlak van veiligheid, zekerheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. De stroom van goederen en mensen wordt op een globale, geïntegreerde manier beheerd en op die manier worden efficiënte oplossingen gecreëerd voor elke bedrijfstak, met de best mogelijke balans tussen kosten, kwaliteit en levenslange prestaties.

 

Bekijk de Environmental Product Declarations van ASSA ABLOY Entrance Systems

 


Foto: Besam automatische deuren voor personenverkeer 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen