Badge of Recognition (Dutch Green Building Council)

TEAM Live ontving de eerste Badge of Recognition | Foto: Rob Severijnen

Keurmerken / labels

Badge of Recognition (Dutch Green Building Council)

Door | 3 oktober 2016

Met de Badge of Recognition kan worden aangetoond dat software, diensten of producten zijn gecontroleerd door de Dutch Green Building Council en aansluiten bij de BREEAM-NL systematiek.

 

Bij het ontwikkelen van duurzame projecten worden veel verschillende producten en diensten ingezet. Maar sluiten deze ook aan bij de BREEAM-NL systematiek? Dit wordt vanaf nu aantoonbaar door de introductie van de Badge of Recognition. Martin Mooij, hoofd Certificeren en Beheer van Dutch Green Building Council: ‘Op deze wijze nemen we verwarring weg over welke producten of diensten aansluiten bij BREEAM-NL. Daarnaast is het een erkenning voor kwaliteit.’

 

Audit en overeenkomst

Om in aanmerking te komen voor de Badge of Recognition dienen producenten, dienstverleners of leveranciers een aanvraag in bij de Dutch Green Building Council. De DGBC voert een audit uit en beoordeelt of het product of de dienst past bij de BREEAM-NL keurmerken. Bij bewezen bijdrage kan vervolgens de overeenkomst worden getekend.

 

Dutch Green Building Guide

De organisatie mag de speciale badge in de communicatie gebruiken om aan te tonen dat hun product, dienst, tool of software erkend is door de Dutch Green Building Council. Daarnaast krijgt het een plek op de BREEAM-NL website waar alle badges staan vermeld, inclusief een uitleg wat het betekent.

 

TEAM Live

TEAM Live heeft de eerste Badge of Recognition verworven, deze werd toegekend tijdens de Dutch Green Building Week in september 2016. TEAM Live is een door DGMR Software ontwikkelde online procestool die helpt bij het reduceren van de kosten die komen kijken bij het doorlopen van het BREEAM-NL proces. TEAM Live is ontworpen voor en door BREEAM-NL Experts. Richard Schmidt, directeur DGMR Software: ‘Het aantonen en waarborgen van de duurzaamheidsambities van gebouwen vereist verregaande afstemming tussen de bouwpartners en de begeleidend BREEAM-NL Expert. Van experts binnen en buiten DGMR hebben wij daarom de vraag gekregen om een software-oplossing te ontwikkelen waarmee zij grip kunnen houden op het proces en beter kunnen communiceren met hun partners. Uit de eerste resultaten blijkt dat experts met TEAM Live tot zeker 20 procent kunnen besparen op tijd en kosten door beter procesmanagement. Wij zijn dan ook verheugd dat TEAM Live aansluit bij de behoefte van de markt en nu ook officieel erkend is door de DGBC.’

 

Meer weten?

Wil je meer weten over DGBC Badge of Recognition? Informeer ernaar via secretariaat@dgbc.nl.