Keurmerken / labels

Banken met een groenfonds

Door | 9 november 2015

Diverse banken hebben een Groenfonds. Geld in dit fonds wordt ingelegd door spaarders en beleggers die profiteren van een belastingvoordeel. Daardoor kunnen banken leningen uit dit fonds tegen een lagere rente verstrekken.

 

Banken mogen je zo’n lening verstrekken als je financiering nodig hebt voor een project met een positief effect op het milieu en de natuur. Voorbeelden hiervan zijn natuurontwikkelingsprojecten of een biologisch landbouwbedrijf dat wil investeren in een duurzame melkveestal. Je kunt alleen geld tegen een lagere rente uit dit Groenfonds lenen als je een Groenverklaring hebt. Deze moet de bank voor je aanvragen.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geeft een overzicht van banken en instellingen die door de overheid erkend zijn als groene instelling en een groenfonds hebben.

 

Ga naar het overzicht van banken en instellingen met een groenfonds

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen