Bedrijfsleven is motor achter verandering die wereld nodig heeft
Artikel

Bedrijfsleven is motor achter verandering die wereld nodig heeft

Door | 21 april 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Veel ondernemers denken vooral aan hun eigen bedrijf. En vroeger kon dat ook makkelijk, maar in de huidige samenleving kun je je zo’n beperkte focus niet meer permitteren. Elke business is wat Peter Bakker, voorzitter van de WBCSD, betreft big business. De ondernemer die zijn grenzen niet verlegt naar de wereld, is binnenkort passé. Aandacht voor een duurzame omgang met mens en milieu is een must, en dat stelt eisen aan bestuurders en toezichthouders.

 

De wereld staat voor enorme uitdagingen. En grote uitdagingen vragen om grote ambities, vindt Bakker. Zijn drive: de wereld redden. Dat kan niemand in zijn eentje, maar om dingen in beweging te zetten moet je wel groot denken en dan kom je al gauw uit bij het bedrijfsleven. ‘Overheden zijn te langzaam en te verdeeld. De multinationals hebben de sleutel tot verandering in handen, maar ook zij kunnen het niet alleen.’ Daarom doet hij een klemmend beroep op alle ondernemers, bestuurders en commissarissen om op hun eigen plek hun verantwoordelijkheid te nemen.  Is het niet uit idealisme, dan toch uit eigenbelang, want een ding is zeker: de veranderingen gaan ook het Nederlandse bedrijfsleven raken.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Lees het uitgebreide interview in de speciale CSR-editie van LeadershipNL van de NCD

Bezoek de 18e Europese Corporate Governance Conferentie op 25 mei

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen