
Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘stamppot vol duurzaamheid’ aan staatssecretaris Van Dam
Bedrijfsleven tilt verduurzaming voedsel naar volgend level
Door Redactie TGTHR | 7 maart 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam OndernemenAalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, overhandigde een ‘stamppot vol duurzaamheid’, aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Aan de hand van de ingrediënten van de stamppot presenteerde de Alliantie in de Galgenwaard te Utrecht een greep uit alle activiteiten vanuit het bedrijfsleven om de voedselketen te verduurzamen.
Dijkhuizen lichtte tijdens het evenement de ambitie ‘Over de gehele linie naar het volgende level’ van de Alliantie toe. Dat betekent dat in 2020 al het voedsel dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is duurzamer geproduceerd, verwerkt en gedistribueerd wordt. Daarbij wordt rekening gehouden met de 9 verduurzamingsthema’s van de Alliantie en wordt gewerkt aan zogenaamde ‘duurzaamheidshotspots’ in de keten van elk product. Daarmee brengt de Alliantie voor belangrijke grondstof- en productketens in kaart waar de grootste verduurzamingsimpact te behalen is en welke stappen bedrijven kunnen zetten.
Lees verder bij het online kenniscentrum duurzaam ondernemen

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties