Bedrijven geven weinig prioriteit aan verduurzamen eigen gebouw
Artikel

Bedrijven geven weinig prioriteit aan verduurzamen eigen gebouw

Door | 5 februari 2016 | Bron: Energie Vastgoed

Hoewel een duurzaam gebouw een positieve impact heeft op onze leefomgeving, wordt door 40 procent van Nederlandse organisaties weinig gegeven om de duurzaamheid van het eigen gebouw. Dit concludeert de Dutch Green Building Council (DGBC) op basis van de Nationale Duurzaamheidsmonitor 2015.

 

Voor het onderzoek van SGS Search is er onder andere gekeken naar het thema ‘Energieakkoord’, een onderwerp dat juist op bedrijfsniveau om aandacht vraagt. De helft van de ondervraagden vindt verduurzaming wél belangrijk, en 60 procent neemt maatregelen op het gebied van veiligheid en comfort, gezondheid en energieverbruik. Ook let 41% actief op het gebruik van duurzame materialen bij de bouw, verbouw en inrichting van hun bedrijfspanden. Vastgoed heeft een enorme impact op het gebruik van onze grondstoffen en energie. Daarnaast draagt een schoon, comfortabel en uitdagend gebouw voor onze scholen, kantoren, zorginstellingen, winkels en woningen bij aan onze levenskwaliteit. Tel daarbij op dat vastgoed een van de bedrijfscomponenten is waar veel organisaties concreet stappen kunnen zetten als het om duurzaamheid gaat.

 

Lees verder op de website van energievastgoed.nl

Bekijk de Nationale Duurzaamheidsmonitor 2015 in de kennisbank

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen