benzeen uit stro is gigantische afzetmarkt
Artikel

Primeur voor benzeen uit niet-fossiele bron

Benzeen uit stro is gigantische afzetmarkt

Door | 4 april 2016

Het is voor het eerst gelukt om benzeen uit biomassa te halen. Het is volgens het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) een primeur dat benzeen – een voor de chemische industrie zeer belangrijke grondstof – kan worden geproduceerd uit niet-fossiele bron.

 

De biomassa mag niet meer dan 25% vocht bevatten en moet veel lignine bevatten. Hout en stro zijn daar voor geschikt. Het procedé is getest in het laboratorium met een installatie die 5 kilo lignine per uur kon verwerken. Daarna is het opgeschaald naar 160 kilo per uur, zegt Berend Vreugdenhil, projectleider van het ECN. ‘Het blijkt ook op deze schaal goed te werken. Het is nu aan het bedrijfsleven om dit op te pakken.’

 

Lees verder op de website van boerderij.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen