Artikel

Bespaar energie met de innovatieve meetbox

Door | 28 december 2015 | Bron: Wageningen UR

Wageningen UR Glastuinbouw heeft een ‘wandelende meetbox’ ontwikkeld die voor een homogeen klimaat zorgt. Semi-gesloten kassen hebben een klimaat dat niet overal tegelijk is.

 

Een meetbox per afdeling geeft te weinig inzicht — meer data om preciezer te sturen, energie te sparen en ziekten te voorkomen is gewenst. De wandelende meetbox heeft in een kas meerdere draadloze sensoren die de luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten houden, en het klimaat daarop aan past. Daardoor ontstaat een homogeen klimaat met een grotere oogst, minder energieverbruik en minder kans op infectieziekten.

 

Lees het artikel en de presentatie op de website van Wageningen UR

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen