Bio-landbouw kan groeiende wereldbevolking blijven voeden
Artikel

Bio-landbouw kan groeiende wereldbevolking blijven voeden

Door | 17 februari 2016 | Bron: Duurzaam Nieuws

Onderzoekers van de Washington State University hebben geconcludeerd dat het voeden van een groeiende wereldbevolking met bio-landbouw mogelijk is. Zélfs als de opbrengst lager is dan bij conventionele landbouw.

 

Dit concluderen ze op basis van honderden gepubliceerde studies. De studies leveren bewijs dat de biologische landbouw voldoende opbrengsten kan produceren, winstgevend kan zijn voor de boeren, het milieu kan beschermen en het welzijn van de arbeiders en boeren kan verbeteren. De studie ‘Organic Agriculture in the 21st Century’ staat als coverstory in het februarinummer van het tijdschrift Nature Plants.

 

Lees verder op de website van DuurzaamNieuws

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen