Artikel

Bioplastics: de feiten op een rijtje

Door | 13 januari 2016 | Bron: biobasedpackaging.nl

Bioplastics worden gebruikt in een toenemend aantal markten – van verpakking, catering, consumenten elektronica, automotive, landbouw/tuinbouw en speelgoed tot textiel en andere segmenten.

 

Hierbij worden bioplastics zowel toegepast in producten die bestemd zijn voor kortstondig gebruik als voor duurzame toepassingen, zoals hoesjes voor mobiele telefoons of interieuronderdelen voor auto’s. De eigenschappen van bioplastics zijn de laatste jaren aanzienlijk verbeterd en kunnen de concurrentie met conventionele plastics op basis van flexibiliteit, bedrukbaarheid, transparantie, barrières, hittebestendigheid, glans etc. uitstekend aan. Biobasedpackaging.nl legt uit hoe de huidige familie van bioplastics eruit ziet, wat de verschillen onderling zijn, en op welke manieren ze toegepast kunnen worden.

 

Lees verder op Biobasedpackaging.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen