Video

The Story of Bottled Water (NL ondertiteld)

Door | 22 december 2015

The Story of Bottled Water vertelt het verhaal over de gecreëerde vraag naar flessenwater. Bronwatermultinationals hebben grote campagnes opgezet om mensen te overtuigen dat verpakt water gezonder, beter en lekkerder zou zijn dan leidingwater. Dat terwijl het kraanwater in westerse landen van zeer goede kwaliteit is en heel streng gecontroleerd wordt.

 

Kraanwater drinken in plaats van bronwater is een van de makkelijkste manieren om wat te doen aan onze milieubelasting. Het hoeft namelijk niet verpakt en getransporteerd te worden en je houdt geen afval over. Dit zorgt voor honderden malen minder CO₂-uitstoot.

 

In deze animatie wordt duidelijk uitgelegd waarom we water uit flesjes drinken en waarom dat niet zo goed is. Het gaat over de marketing van de ‘bottled water industry’, de gevolgen voor ons milieu, ons gedrag en wat we hieraan kunnen doen.

 

 

Deze video is onderdeel van het Story of Stuff Project, bezoek de website

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen