Tools

BP Target Neutral CO2-Calculator

Door | 19 november 2015

We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan het milieu, of dit nu betekent dat we ons afval recyclen, een zuiniger apparaat kopen of gewoon de lichten uit doen. Samen de kleine dingen aanpakken kan een groot verschil uitmaken voor de CO₂-voetafdruk van onze dagelijkse activiteiten. Maar het lijkt soms moeilijk om onze CO₂-voetafdruk aan te pakken als we de auto elke dag gebruiken. Veel van onze ritten zijn onontkoombaar — we rijden naar ons werk, we brengen de kinderen naar school, een ouder familielid naar het ziekenhuis of genieten van een welverdiend uitje.

 

En een groot aantal mensen zou hun beroep niet kunnen uitoefenen zonder de auto. Toch kan het terugdringen van onze CO₂-voetafdruk een groot verschil betekenen voor het milieu: in het Verenigd Koninkrijk zijn alle autoritten gezamenlijk alleen al verantwoordelijk voor CO₂-voetafdruk van gemiddeld 3 ton per jaar. Deze voetafdruk aanpakken met Target Neutral hoeft geen kapitalen te kosten – het kan je zelfs geld besparen. BP Target Neutral is een eenvoudig initiatief dat in 2006 werd opgezet om je te helpen de CO₂-uitstoot van je dagelijkse ritjes te compenseren. Het bestaat uit een aantal opties voor ‘vermindering, vervanging en neutralisering’. Je kunt ze alledrie proberen, en op de koop toe een aanzienlijk bedrag besparen.

 

Slimmer rijden

Vermindering houdt in dat je over elk ritje nadenkt en verschillende opties overweegt, zoals openbaar vervoer gebruiken, of slimmer (zuiniger) of minder rijden, je auto onderhouden en andere dingen waardoor je je CO₂-voetafdruk verlaagt en geld bespaart. Recent onderzoek naar slimmer rijden heeft aangetoond dat de CO₂-uitstoot van de gemiddelde Britse automobilist met meer dan een ton per jaar gereduceerd zou kunnen worden, wat een besparing van £600 per jaar in brandstofkosten betekent.

 

Efficienter rijden

Vervanging betekent gebruik maken van de nieuwe technologieën in moderne auto’s die steeds zuiniger in brandstof en beter op het gebied van CO₂-emissies zijn, zoals zuinigere motoren en verbeterde banden of geavanceerde brandstof gebruiken waardoor je auto efficiënter rijdt. Je zult verbaasd staan van wat je allemaal kunt doen om efficiënter en kosteneffectiever te rijden. Zelfs met de beste wil van de wereld is het bijna onmogelijk om de volledige CO₂-uitstoot van onze auto te neutraliseren. Er zal altijd een beetje overblijven dat wij vrijwel onmogelijk direct en efficiënt zelf kunnen aanpakken. Door te compenseren wordt deze hoeveelheid CO₂ op kosteneffectieve wijze uit te lucht gehaald, of wordt voorkomen dat een evengrote hoeveelheid elders in de wereld vrijkomt.

 

Onafhankelijk adviespanel

BP Target Neutral wordt beheerd door BP als een initiatief zonder winstoogmerk – en BP dekt de bedrijfskosten ervan. De activiteiten van BP Target Neutral staan onder toezicht van een onafhankelijk adviespanel bestaande uit prominente deskundigen op het gebied van milieu en de industrie. Dit panel zorgt ervoor dat alle beleid en activiteiten in overeenstemming zijn met de beste praktijken voor koolstofbeheer, en dat deze praktijken waar mogelijk nog verbeterd worden. Meedoen is gemakkelijk door middel van een online calculator en professioneel advies. Het lidmaatschap is gratis.

 

Ga naar de BP Target Neutral CO₂-Calculator