Zo maak je een businesscase van reststromen
Artikel

Zo maak je een businesscase van reststromen

Door | 28 september 2016 | Bron: Circulairondernemen.nl

Het kabinet wil dat Nederland in 2050 ‘circulair’ is. Al het afval moet in 2050 worden hergebruikt. Hoe gaan we dat doen? Robert-Willem Dol, ontwerper, econoom en pionier van het eerste uur, stelt zich dagelijks de vraag: ‘hoe kan ik een businesscase maken van reststromen?’ Op circulairondernemen.nl geeft hij inspiratie en tips aan andere pioniers.

 

Op het moment werkt Robert-Willem met zijn bedrijf BeeBlue aan handzeep, gemaakt van koffiedik en sinaasappelschillen. ‘De techniek is er. Alleen wetgeving is te streng om bijvoorbeeld een organische reststroom als koffiedik te gebruiken voor zeep. Daar is flink wat organisatie voor nodig.’ De verpakkingen maakt Robert-Willem van een andere reststroom: karton. Er is veel interesse voor de natuurlijke zeep dat ook echt ruikt naar koffie en sinaasappel. De zeepjes geuren zonder parfums of aroma’s, puur natuur dus.

 

Lees verder bij circulairondernemen.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen