CATCH-UP

  PAK DUURZAME
  BEDRIJFSVOERING
  BIJ DE WORTELS AAN

  DATUM: 7 JUNI 2018
  LOCATIE: ARN RECYCLING IN TIEL

  12.45 uur

  Inloop en ontvangst

    

  13.15 uur

  Introductie 

   Om duurzaamheid een plek te geven in je bestaande bedrijfsvoering moet je duurzame kansen leren herkennen, en belangrijker, ook weten te benutten. Wat is het belang van een duurzame bedrijfsvoering en hoe pak je dit op de juiste manier aan?
   Willem de Vries, TGTHR
   

   

  13.35 uur

  Hoe shredderafval bijdraagt aan circulariteit en winstgevendheid

   Het verwerken van afvalstromen en het recyclen van materialen uit oude auto's is van oorsprong ARN haar core business. Maar duurzaamheid gaat bij ARN een stapje verder, zo verrijkt ARN haar kennis van duurzame recycling continu door eigen onderzoek en innovatie en creëren ze op die manier oplossingen die bijdragen aan de circulaire economie. Voorheen werd shredderafval voor een belangrijk deel gestort of verbrand, wat een ongewenste milieubelasting opleverde. ARN heeft een fabriek gebouwd waarin de laatste waardevolle grondstoffen door middel van de unieke Post Shredder Technologie (PST) uit shredderafval worden gewonnen. De fabriek levert daarmee een essentiële bijdrage aan de recycling van afgedankte auto’s en bewijst dat er een alternatief is voor het storten en verbranden van shredderafval. Zo zorgt ARN ervoor dat deze grondstoffen verwerkt worden tot nieuwe, hoogwaardige materialen en producten, die bijdragen aan circulareit en winstgevendheid. 
   

   Allard Verburg, ARN Recycling

   

   

  14.00 uur

  Duurzaam ondernemen in de praktijk

   Duurzaam ondernemen staat meer dan ooit op de agenda van het bedrijfsleven. Steeds meer verwachten klanten, investeerders of medewerkers van u dat uw bedrijf goed presteert op de onderwerpen People, Planet en Profit. Van een wens ontwikkelt dit thema zich steeds meer tot een voorwaarde, een ‘license to exist’, die mede bepalend is voor uw zakelijke succes! Maar hoe begint u in de veelheid van begrippen, definities, kansen, bedreigingen en opgaven op duurzaamheidgebied? Hoe scheidt u het kaf van het koren en wat zijn eerste, heldere stappen die voor uw bedrijf werken?
  Tijdens deze presentatie neemt Rob van Tilburg, onder andere auteur van het bekroonde boek “Duurzaam Ondernemen waarmaken” u mee in dit vraagstuk. Rob heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van bedrijven bij het vormgeven van duurzaam ondernemen; van familiebedrijven tot beursgenoteerde ondernemingen, van voedingsmiddelenbedrijven tot banken en van MKB tot grootbedrijf. Op een heel illustratieve manier schetst hij u het parcours om te komen tot duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na afloop heeft u een goed beeld van uw route naar structurele waardering door uw stakeholders en uw bijdrage aan meer duurzaamheid en economisch verantwoorde bedrijfsvoering ervan.
   

  Rob van Tilburg, Sustainalize

   

   

  14.25 uur

  Korte pauze

   

   

  14.55 uur

  Hoe krijg je de organisatie werkelijk mee (en wat werkt niet)

   Goede intenties en steunbetuigingen zijn er meestal voldoende, maar toch gebeurt het vaak dat men intern niet thuis geeft als je echt van start wilt gaan met een nieuw initiatief. Waar komt dat door en hoe krijg je de organisatie wel mee? Hoe maak je een initiatief praktisch, betekenisvol en geloofwaardig voor iedereen? Paul van Scherpenseel laat zien hoe je dat veel sneller voor elkaar kunt krijgen dan menig leidinggevende denkt. Ook laat hij zien waarin een aantal wijdverspreide opvattingen over hoe je veranderingen bewerkstelligt, tekortschieten om succesvol te zijn.
   

  Paul van Scherpenseel, slimverbeteren.nl

   

   

  15.20 uur

  Interactieve sessie

   Tijdens deze sessie verdelen we onszelf over de praktijkruimtes waar onder begeleiding van de sprekers in kleine groepen vragen worden behandeld ten aanzien van duurzaam ondernemen.
   

   

  16.15 uur

  Rondleiding bij ARN Recycling

   

   

  16.45 uur

  Afsluiting & netwerkborrel

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden