‘CEO, hanteer OESO-richtlijnen bij internationaal zaken doen’
Artikel

‘CEO, hanteer OESO-richtlijnen bij internationaal zaken doen’

Door | 2 november 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen (NCP) roept CEO’s van een aantal Nederlandse beursgenoteerde bedrijven in een brief op om de OESO-richtlijnen (publiekelijk) te hanteren als referentiekader voor hun MVO-beleid.

 

De brief van het NCP volgt op de publicatie van het onderzoek ‘Commitment to OECD Guidelines for Multinational Enterprises by Dutch stock listed companies’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Uit het onderzoek blijkt dat nog lang niet alle bedrijven de Richtlijnen kennen en slechts een deel de Richtlijnen onderschrijft. Bedrijven hebben ook vragen over het belang van de OESO-richtlijnen en het onderschrijven daarvan. Vragen zoals: ‘Wat zijn voor mijn bedrijf de voordelen van het publiekelijk onderschrijven van de OESO-richtlijnen?’ en ‘Hoe verhouden de OESO-richtlijnen zich tot andere bestaande regels, codes en principes, zoals de SDG’s, UNGlobalCompact, GRI en ISO?’. Het NCP beantwoordt in zijn brief een aantal van deze vragen.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Lees de ‘NCP brief aan CEO multinational MVO’

Download het onderzoek ‘Commitment to OECD Guidelines for Multinational Enterprises by Dutch stock listed companies’

Lees meer over de OESO-richtlijnen in de kennisbank

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen