‘CEO, hanteer OESO-richtlijnen bij internationaal zaken doen’
Artikel

‘CEO, hanteer OESO-richtlijnen bij internationaal zaken doen’

Door | 2 november 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen (NCP) roept CEO’s van een aantal Nederlandse beursgenoteerde bedrijven in een brief op om de OESO-richtlijnen (publiekelijk) te hanteren als referentiekader voor hun MVO-beleid.

 

De brief van het NCP volgt op de publicatie van het onderzoek ‘Commitment to OECD Guidelines for Multinational Enterprises by Dutch stock listed companies’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Uit het onderzoek blijkt dat nog lang niet alle bedrijven de Richtlijnen kennen en slechts een deel de Richtlijnen onderschrijft. Bedrijven hebben ook vragen over het belang van de OESO-richtlijnen en het onderschrijven daarvan. Vragen zoals: ‘Wat zijn voor mijn bedrijf de voordelen van het publiekelijk onderschrijven van de OESO-richtlijnen?’ en ‘Hoe verhouden de OESO-richtlijnen zich tot andere bestaande regels, codes en principes, zoals de SDG’s, UNGlobalCompact, GRI en ISO?’. Het NCP beantwoordt in zijn brief een aantal van deze vragen.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Lees de ‘NCP brief aan CEO multinational MVO’

Download het onderzoek ‘Commitment to OECD Guidelines for Multinational Enterprises by Dutch stock listed companies’

Lees meer over de OESO-richtlijnen in de kennisbank