Diensten

Studenten, jouw hulp in de circulaire economie!

Door | 11 januari 2016

Circulaire economie kan voor jouw bedrijf interessant zijn. Door je producten terug te nemen, te reviseren en in een nieuwe markt af te zetten kan het bedrijf meer winst maken. Elektromotoren en kantoorstoelen bijvoorbeeld vinden al hun weg terug naar de revisie. Door materialen te recyclen kan je grip krijgen op eigen grondstoffen, of (strategisch) prijsfluctuaties dempen op de grondstoffenmarkt. Een andere kijk op afval kan veel besparen op afvalkosten en (nog meer) op inkoop van grondstoffen.

 

Anders naar producten en grondstoffen in het bedrijf te kijken, is geen eenvoudige zaak. Verschillende zaken komen daarbij aan bod zoals ontwerp, retourlogistiek, remanufacturing, nieuwe business modellen, recycling, om er maar een paar te noemen.

 

Denkt men in jouw bedrijf na over de circulaire economie? Maar weet je niet precies hoe het aan te pakken? Studenten kunnen je bedrijf helpen. Studenten voeren opdrachten uit voor hun vakken, en docenten zoeken opdrachten vaak bij bedrijven. Deze opdrachten worden meestal kosteloos uitgevoerd. Ideaal voor een eerste verkenning in de Circulaire Economie!

 

Kijk op de website van CEstudent voor meer informatie

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen