Diensten

Studenten, jouw hulp in de circulaire economie!

Door | 11 januari 2016

Circulaire economie kan voor jouw bedrijf interessant zijn. Door je producten terug te nemen, te reviseren en in een nieuwe markt af te zetten kan het bedrijf meer winst maken. Elektromotoren en kantoorstoelen bijvoorbeeld vinden al hun weg terug naar de revisie. Door materialen te recyclen kan je grip krijgen op eigen grondstoffen, of (strategisch) prijsfluctuaties dempen op de grondstoffenmarkt. Een andere kijk op afval kan veel besparen op afvalkosten en (nog meer) op inkoop van grondstoffen.

 

Anders naar producten en grondstoffen in het bedrijf te kijken, is geen eenvoudige zaak. Verschillende zaken komen daarbij aan bod zoals ontwerp, retourlogistiek, remanufacturing, nieuwe business modellen, recycling, om er maar een paar te noemen.

 

Denkt men in jouw bedrijf na over de circulaire economie? Maar weet je niet precies hoe het aan te pakken? Studenten kunnen je bedrijf helpen. Studenten voeren opdrachten uit voor hun vakken, en docenten zoeken opdrachten vaak bij bedrijven. Deze opdrachten worden meestal kosteloos uitgevoerd. Ideaal voor een eerste verkenning in de Circulaire Economie!

 

Kijk op de website van CEstudent voor meer informatie