Circulair organiseren afval van waarde
Artikel

Denktank werkt idee van circulaire businessmodellen verder uit

Circulair organiseren: Afval van waarde

Door | 14 maart 2016 | Bron: D-tool.nl

Het valt op dat de scope van het gehanteerde circulaire economie-concept zich vaak beperkt tot hergebruik van grondstoffen, al dan niet in de vorm van afval. Maar hoe je een circulair businessmodel daadwerkelijk moet organiseren en wat daar mee verwante verdienmodellen zijn, blijft lastig te traceren.

Het concept ‘circulaire economie’ blijft lastig; misschien is het daarom beter om te spreken van een idee, een notie, een ambitie. Wie voorbij de euforie van gelovigen gaat, komt al vrij snel terecht bij lastige en complexe vragen. Conceptuele vragen ook, over de theoretische onderbouwing, de historische wortels en de scope. Want wat zijn nu de echte bouwstenen voor zo’n economie en hoe laat zich dat op termijn ook macro-economisch vertalen? Het is een goede zaak zuiniger en langer met grondstoffen te willen doen, maar wat zegt dat dan op termijn over de ontwikkeling van een economie? Prof. Jan Jonker heeft een kleine denktank opgericht om het idee van circulaire businessmodellen wat verder uit te werken. Meer hierover lees je in zijn blog op D-tool.nl.

 

Lees de blog ‘Circulair organiseren: Afval van Waarde’ op D-tool.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen