Circulaire economie: de toekomst van bedrijven
Artikel

Circulaire economie: de toekomst van bedrijven

Door | 26 januari 2016 | Bron: Philips

Bij een circulaire economie worden ruwe materialen en producten zo lang mogelijk hergebruikt. Er wordt naar gestreefd om het afval van industriële systemen zo veel mogelijk te beperken, zodat bedrijven minder afhankelijk worden van eindige grondstoffen.

 

Hiervoor moeten niet alleen nieuwe grondstoffen ontwikkeld worden, maar er moeten ook duurzame markten en toeleveringsketens worden ontworpen die voor langdurige groei kunnen zorgen.

Philips geeft in een prachtig interactief artikel een heldere, uitgebreide uitleg over de circulaire economie, en haalt talloze voorbeelden aan van bedrijven die hier al volop mee bezig zijn. Aan bod komen termen als remanufacturing, upcycling en product-dienstenmodellen. Het artikel sluit af met een aantal waardevolle tips om de circulaire economie van de grond te krijgen.

 

Lees het artikel ‘Dit is de toekomst van bedrijven – de overgang van een lineaire naar een circulaire economie’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen