Om de circulaire economie goed op gang te brengen is geld nodig
Artikel

‘Om de circulaire economie goed op gang te brengen is geld nodig’

Door | 2 februari 2016

Een grote barrière bij de transitie naar een circulaire economie is de financiering. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Circular Economy Index, een grootschalig onderzoek naar circulair ondernemen door Accenture.

 

Omdat in veel gevallen een product niet meer geproduceerd en meteen verkocht wordt, maar geproduceerd en uitgeleend wordt. Een barrière waarvoor een oplossing noodzakelijk is. De drie grote banken in Nederland (ING, Rabobank en ABN Amro) slaan de handen ineen voor een snellere overgang naar een circulaire economie en roepen ondernemers op: ‘Maak de transitie naar de circulaire economie samen met je bank’.

 

Lees het artikel op de website van Management Team

Lees de brochure ‘Nieuwe rondes nieuwe kansen – Maak de transitie naar de circulaire economie samen met uw bank’ van MVO Nederland

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen