Hoe Closing The Loop de telecomsector helpt circulair te worden
Artikel

Zo helpt Closing The Loop de telecomsector circulair te worden

Door | 18 augustus 2016

Nederlanders zijn relatief braaf als het gaat om recycling van hun versleten mobieltjes, maar in ontwikkelingslanden ligt de situatie helemaal anders en wordt elektronisch afval gewoonweg gedumpt. In Afrika belanden jaarlijks honderden miljoenen kapotte mobiele telefoons op de vuilnisbelt. Dat leidt niet alleen tot vervuiling en gezondheidsschade, maar ook tot verlies van ruim een miljard euro aan kostbare metalen zoals goud, zilver en ijzer.

 

Zonde, vindt de Nederlandse onderneming Closing The Loop. Het bedrijf maakt van dit afvalprobleem een recyclingkans door middel van urban mining: ze kopen mobieltjes op in ontwikkelingslanden en laat deze recyclen in Europa. Inmiddels heeft Closing The Loop een mijlpaal bereikt: de miljoenste telefoon is binnen. Maar dat is een druppel op een gloeiende plaat: jaarlijks worden meer dan twee miljard mobiele telefoons geproduceerd. Hoewel exacte cijfers ontbreken, zijn experts het erover eens dat nog altijd maar een zeer klein deel van het elektronisch afval wordt hergebruikt.

 

Lees verder op NOS.nl

Bekijk de Tegenlicht-uitzending ‘Vuil goud’ over Urban Mining

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen