CO₂-beprijzing goede voorbereiding Minder kosten!
Artikel

CO₂-beprijzing: goede voorbereiding? Minder kosten!

Door | 29 april 2016

Het komt eraan, we weten alleen nog niet precies wanneer en hoe: CO₂-beprijzing. Ter voorbereiding is het aan te raden een soort ‘schaduwadministratie’ bij te houden waarin je CO₂-beprijzing meeneemt in je beslissingen bij investeringen.

 

Nederland heeft zich aangesloten bij de Carbon Pricing Leadership Coalition. Op dit moment is de marktprijs voor een ton CO₂-emissie € 5,-. Dat is veel te laag voor een effectief instrument. De werkelijke prijs van een ton CO₂ – op basis van de schade die deze aandoet op onze leefomgeving – wordt rond de € 136,-. De kans is reëel dat de marktprijs op termijn ook in die buurt zal gaan liggen. Als ondernemer in Nederland merk je er nu nog niet zoveel van. Maar om alles op termijn makkelijk te laten verlopen, is het slim je er nu al op voor te bereiden.

 

Lees verder op Klimaatcoalitie.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen