Tools

CO₂-Calculator (Klimaatplein)

Door | 5 januari 2016

Klimaatplein adviseert bedrijven die met CO₂-reductie willen beginnen of bestaande initiatieven willen uitbreiden, te starten met het in kaart brengen van hun CO2-voetafdruk. Met de CO₂-calculator kunnen organisaties deze CO₂-voetafdruk gratis in kaart brengen.

 

Je impact op klimaatverandering bereken je makkelijk en snel met de gratis CO₂-calculator Web App van Klimaatplein.com. Benieuwd naar wat je aan broeikasgassen veroorzaakt door stroom-, gas- of brandstofverbruik? Vul je verbruiksgegevens in de Web App en ontvang direct het resultaat.


Iedere organisatie veroorzaakt uitstoot van CO₂. Omdat er verwarmd wordt of gebruik gemaakt wordt van elektriciteit. Ook weg- en vliegverkeer veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen. De gratis Web App CO₂-calculator geeft inzicht in waar je impact op klimaatverandering hebt en waar die relatief het grootst is. Zo kun je ook makkelijk direct besparingsmogelijkheden nemen om die impact te verkleinen.

 

In een handomdraai bereken je op alle mobiele apparaten van alle merken je eigen CO₂-voetafdruk. Maar ook bij het maken van investeringsbeslissingen kun je direct het CO₂-voordeel berekenen van een energiezuinig gebouw, machine of vervoersmiddel. Zo weet je zeker dat je een duurzame keuze maakt.

 

Wil je je energieverbruik eens benchmarken? Bekijk dan deze pdf waarin diverse branches worden belicht. Hier beschrijft Klimaatplein tenslotte hoe je de grenzen van je CO₂-voetafdruk bepaalt.