Handleidingen, Subsidieregelingen

CO2-reductie met biobased materialen volgens MJA3 / MEE-methodiek

Door | 20 april 2016

Neem je deel aan de meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3 en MEE)? Dan kun je ook via gerecyclede biobased materialen de CO₂-emissie reduceren. Leer hoe je deze reductie voor biobased materialen berekent en rapporteert.

 

Als deelnemer aan MJA3 en MEE heb je de ambitie om je energiehuishouding efficiënter te maken en te verduurzamen. Dit doe je om CO₂ te reduceren. Gebruik je biomassa of afgeleide chemicaliën als grondstof? Dan kun je nu ook maatregelen voor materiaalsubstitutie rapporteren, die (soms) geen energie besparen, maar wel tot CO₂-emissiereductie leiden.

 

Het effect van de maatregelen voor materiaalsubstitutie maak je eenvoudig inzichtelijk met de ‘Handleiding CO₂-waarden voor biobased grondstoffen volgens de MJA3/MEE-methodiek’ van CE Delft.

 

Kijk voor meer informatie op de website van RVO

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen