Rapporten, Stappenplannen

Creëer een financierbaar circulair bedrijfsmodel in 10 stappen

Door | 25 januari 2017

Het rapport ‘Creëer een financierbaar circulair bedrijfsmodel in 10 stappen’, geschreven door Sustainable Finance Lab en Circle Economy richt zich op bedrijven die tegen barrières oplopen om hun circulaire bedrijfsmodel gefinancierd te krijgen. Het rapport beschrijft tien cruciale stappen die genomen moeten worden om financiering rond te krijgen.

 

Circle Economy en Sustainable Finance Lab hebben, in samenwerking met vooruitstrevende circulaire bedrijven als Fairphone en Mud Jeans, financiële specialisten waaronder Egbert de Jong (Vice President Strategy & Product Development bij DLL) en Jeroen van Muiswinkel (Business Developer Sustainability bij Rabobank), meer inzicht gekregen in de hiaten tussen het bedrijfsleven en de financiële industrie.

 

Fairphone bijvoorbeeld, wil de modulaire Fairphone 2 als een dienst (Product-as-a-Service) aanbieden. Een workshop van Circle Economy en Sustainable Finance Lab, met financiers, juridische- en circulaire experts, heeft risico-mitigerende strategieën opgeleverd zoals een samenwerking met een netwerk provider en het voorfinancieren van telefoons door het stapelen van verschillende financiële producten zoals crowdfunding, private equity en een banklening.

 

In het rapport Creëer een financierbaar circulair bedrijfsmodel, bieden Circle Economy en Sustainable Finance Lab bedrijven de praktische en strategische handvatten om funding binnen te halen. De tien stappen worden geïllustreerd met gedetailleerde case studies, die inzicht bieden in de verschillende circulaire strategieën en de daarbij behorende financiële barrières. De case studies maken de stappen concreet en tastbaar en bieden direct strategieën om die financiële barrières te overwinnen.

 

Lees verder bij circulairondernemen.nl

Download het rapport ‘Creëer een financierbaar circulair bedrijfsmodel’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen