De belangrijkste MVO-trends anno 2016
Magazine

MVO-trendrapport ‘Connecting the dots: Towards integrated value’

De belangrijkste MVO-trends anno 2016

Door | 21 juni 2016

Als er één MVO-trend is, dan is het dat MVO geen trend meer zou zijn. Gelukkig is MVO wel een trend: een langetermijnontwikkeling. MVO is niet meer weg te denken is uit het bedrijfsleven. Maar wat zijn de belangrijkste trend op het gebied van MVO? Het is te lezen in het CSR Trend Report 2016.

 

Het identificeren van trends is altijd een wat heikele exercitie. De associatie die veel mensen hebben met ‘trends’ is dat het nieuwe ontwikkelingen zijn. En dat is precies wat trends niet zijn. Een trend wijst op een waarschijnlijke langetermijnontwikkeling. Daarmee zijn trends wat anders dan hypes of modegrillen.

 

Ook speelt mee dat trends afhankelijk zijn van het perspectief dat je neemt. Kijk je ergens op een bedrijfskundige manier naar, dan geeft dat een ander beeld dan als je ergens vanuit een technologisch oogpunt naar kijkt. En dan nog: als je honderd mensen in een bepaald vakgebied trends laat identificeren voor dat ene vakgebied, krijg je waarschijnlijk een grote mate van overlap, maar ook een lappendeken van heel veel verschillende trends.

 

De balans opmaken

Toch is het zinvol om zo nu en dan de balans eens op te maken en de belangrijkste MVO-trends te identificeren. Het blootleggen van ontwikkelingsrichtingen helpt het gedrag van organisaties, in het bijzonder bedrijven, in ­relatie tot de samenleving waarin zij opereren…

Alle artikelen op TGTHR lezen?

Registreer je dan (helemaal gratis) voor TGTHR! Je kunt dan alle artikelen op de website lezen.
Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.