De Circular Economy Index van mooie woorden naar realiteit
Artikel

De Circular Economy Index: van mooie woorden naar realiteit

Door | 8 juli 2016 | Bron: MVO Nederland

Circle Economy, Accenture, DuurzaamBedrijfsleven Media en MVO Nederland hebben de eerste Circular Economy Index gepubliceerd. Het rapport From rhetoric to reality – The Circular Economy Index of Dutch businesses geeft inzicht in waaróm en op welke manier vijftig grote Nederlandse bedrijven werken aan de circulaire economie. Bij 87 procent van deze bedrijven is circulair onderdeel van de strategie.

 

Een belangrijk thema in de publicatie is afval. Meer dan de helft van de deelnemende bedrijven heeft een duidelijk beleid en doelstellingen op het gebied van afval. Retourlogistiek wordt genoemd als een punt van aandacht. 38 procent geeft aan dit te willen organiseren, slechts 17 procent krijgt het ook daadwerkelijk voor elkaar. Samenwerken is hierbij belangrijk.

 

Een goed voorbeeld van zo’n samenwerking is het partnerschap tussen Landal GreenParks en Van Gansewinkel. Samen analyseren ze onder andere wat het beste verpakkingsmateriaal is om in de snackbars op de parken van Landal te gebruiken. ‘Er zijn meerdere duurzame opties, maar de juiste en circulaire optie vraagt om een analyse van de hele waardeketen. En dit doen we samen met Van Gansewinkel’, aldus Tanja Roeleveld van Landal GreenParks. Meer over de resultaten, praktijkvoorbeelden, een uitleg van 5 succesvolle circulaire businessmodellen, tools en tips vind je in het rapport.

 

Lees verder op de website van MVO Nederland

Download het rapport ‘From rhetoric to reality – The Circular Economy Index of Dutch businesses’

Gebruik de ‘Wegwijzer Circulair Inkopen’

Bezoek de online community over circulair ondernemen

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen