De impact van de Nationale Klimaattop 2016 in kaart
Onderzoeken

De impact van de Nationale Klimaattop 2016 in kaart

Door | 27 oktober 2016

De opwarming van de aarde beperken tot ruim onder de 2 graden, dat spraken 195 landen af in het klimaatakkoord van Parijs (2015). In Nederland gebeurt er al veel op klimaatgebied. Om dit te versnellen, te verbreden en te verdiepen heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu de Nationale Klimaattop 2016 georganiseerd.

 

Op deze top kwamen diverse decentrale overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven samen om het klimaatakkoord van Parijs te vertalen naar concrete acties in Nederland. Een verscheidenheid aan initiatieven heeft onder meer geleid tot twaalf nieuwe afspraken en drie plannen die worden gelanceerd op de Klimaattop. In deze publicatie heeft Ecofys in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu de CO₂-impact van deze vijftien initiatieven voor Nederland berekend.

 

Download ‘De impact van de Nationale Klimaattop 2016 in kaart’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen