Brochures

De Staat van het Klimaat 2016

Door | 27 juni 2016

Het afgelopen jaar werden minstens tien weerrecords gebroken. Zo was het op de Noordpool nooit eerder zo warm als afgelopen winter en is maar liefst 93 procent van de algen waarvan het koraal in het Great Barrier Reef afhankelijk is, afgestorven door te hoge watertemperaturen.

 

Deze records zijn het gevolg van de structurele opwarming van het mondiale klimaat in combinatie met de krachtige El Niño van 2015 en opmerkelijke temperatuurafwijkingen rond de Noordpool.

 

Tijdens de HIER klimaatborrel verscheen de vijfde editie van ‘De Staat van het Klimaat 2016’; een uitgave met populair wetenschappelijke artikelen over het klimaatprobleem. De Staat van het Klimaat legt bij twaalf nieuwsberichten uit het afgelopen jaar de link met klimaatverandering, zoals de vluchtelingencrisis, de extreem warme herfst en winter en het Zika-virus.

 

Download ‘De Staat van het Klimaat 2016’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen