Met de introductie van het Auping Take Back System (ATBS) voor matrassen zette Koninklijke Auping een belangrijke stap in het circulaire denken.

Whitepaper

Whitepaper

De toekomst van de circulaire economie

Door | 22 december 2017

De afgelopen jaren is veel geschreven over de circulaire economie (CE). Daarbij is het soms lastig te doorgronden wat de kern is van al die publicaties, rapporten en advies: gaat het over een nieuw economisch model? Over duurzaam ondernemen? Is de kern het efficiënter omgaan met grondstoffen? Of gaat het uiteindelijk gewoon om een nieuw jasje voor recycling? En hoe staat het eigenlijk met die circulaire economie in Nederland? Is het een debat van enkelen of zien we langzamerhand dat het vaste grond aan de voet krijgt in de politiek en het bedrijfsleven?

 

In 2016 schreven prof.dr. Jan Jonker, drs. Hans Stegeman en dr.ir. Niels Faber een whitepaper waarin de resultaten uit het Landelijk Onderzoek Business Modellen Circulaire Economie gedeeld werden. Inmiddels is er een update van deze whitepaper verschenen. In de whitepaper ‘De Circulaire Economie; denkbeelden, ontwikkelingen en business modellen’ wordt een overzicht van de stand van zaken rond het denken over de Circulaire Economie gegeven. Er wordt antwoord gegeven op de vragen: Wat is het, Hoe staat het ermee en Hoe komen we verder? De whitepaper schetst een kader om met elkaar een heldere discussie te kunnen voeren over de Circulaire Economie.

 

De whitepaper is hier gratis te downloaden

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen