De toekomst voor biobased verpakkingen in Retail
Artikel

De toekomst voor biobased verpakkingen in Retail

Door | 15 januari 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Tomaten, verpakt in een doos van tomatenstengels. Paprika’s in een verpakking gemaakt van het restafval, een wegberm of vogelhuisje van grasvezel. Het zal niet lang meer duren of deze biobased verpakkingen worden ingevoerd.

 

Maar is grootschalige invoering van biobased verpakkingen in onder andere de foodretail mogelijk?

Met andere woorden is de verpakkingstechnologie zodanig ontwikkeld dat het economisch haalbaar is om duurzame verpakkingen te produceren? Is de consument er gevoelig voor en eventueel bereid er extra voor te betalen? Het Natuurvezel Applicatie Centrum-NAC in Raamsdonkveer doet onderzoek naar het gebruik van natuurvezels onder andere in verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie.

 

Lees het artikel op het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen