De toekomst voor biobased verpakkingen in Retail
Artikel

De toekomst voor biobased verpakkingen in Retail

Door | 15 januari 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Tomaten, verpakt in een doos van tomatenstengels. Paprika’s in een verpakking gemaakt van het restafval, een wegberm of vogelhuisje van grasvezel. Het zal niet lang meer duren of deze biobased verpakkingen worden ingevoerd.

 

Maar is grootschalige invoering van biobased verpakkingen in onder andere de foodretail mogelijk?

Met andere woorden is de verpakkingstechnologie zodanig ontwikkeld dat het economisch haalbaar is om duurzame verpakkingen te produceren? Is de consument er gevoelig voor en eventueel bereid er extra voor te betalen? Het Natuurvezel Applicatie Centrum-NAC in Raamsdonkveer doet onderzoek naar het gebruik van natuurvezels onder andere in verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie.

 

Lees het artikel op het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen