
De toekomst voor biobased verpakkingen in Retail
Door Redactie TGTHR | 15 januari 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam OndernemenTomaten, verpakt in een doos van tomatenstengels. Paprika’s in een verpakking gemaakt van het restafval, een wegberm of vogelhuisje van grasvezel. Het zal niet lang meer duren of deze biobased verpakkingen worden ingevoerd.
Maar is grootschalige invoering van biobased verpakkingen in onder andere de foodretail mogelijk?
Met andere woorden is de verpakkingstechnologie zodanig ontwikkeld dat het economisch haalbaar is om duurzame verpakkingen te produceren? Is de consument er gevoelig voor en eventueel bereid er extra voor te betalen? Het Natuurvezel Applicatie Centrum-NAC in Raamsdonkveer doet onderzoek naar het gebruik van natuurvezels onder andere in verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie.
Lees het artikel op het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties