Deeleconomie vergroot participatie, keuzevrijheid en sociale gelijkheid
Artikel

Deeleconomie vergroot participatie, keuzevrijheid en sociale gelijkheid

Door | 18 januari 2016 | Bron: The Guardian

Airbnb en Uber hebben heel wat teweeggebracht; niet alleen zakelijk, maar ook maatschappelijk. Peer-to-peer-platformen hebben het spel veranderd, en zijn de economie langzaam aan het veranderen.

 

Maak ze goedkoop of gratis, en het kan een manier zijn om de economie te veranderen en participatie, keuzevrijheid en sociale gelijkheid te vergroten. The Guardian heeft in een (Engelstalig) essay in kaart gebracht wat voor uitdagingen de deeleconomie het hoofd moet bieden, wil ze verder uitbreiden. Citaat: ‘Wanneer je de economie wilt reorganiseren om participatie, keuze en sociale gerechtigheid tot stand te brengen, dan is de deeleconomie het uitgangspunt.’

 

Lees het essay op de website van The Guardian

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen