Deze start-up stopt pas als elk huis energieneutraal is
Artikel

Deze start-up stopt pas als elk huis energieneutraal is

Door | 10 mei 2016

Paul Geurts van Kessel en Joppe Out vinden dat Nederland veel te langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Daarom hebben zij Bleeve opgericht: een online platform waar een huizenbezitter snel kan uitvinden hoe hij (veel) energie kan besparen.

 

Bleeve werkt niet met een vijfjarenplan maar met een langetermijndoel, ze stoppen pas als ieder huis energieneutraal is. Mooi, maar veel mooier is dat de jonge mannen uitgesproken ideeën en visies hebben hoe je anno 2016 moet ondernemen. Dat begint al bij hun visie op ondernemerschap: ‘Het is helemaal niet verkeerd om commercieel bezig te zijn als je activiteiten maar wel positieve maatschappelijke impact hebben.’ Ze vinden het fascinerend om een probleem te tackelen dat er echt toe doet – milieu in dit geval – en daarmee tegelijkertijd hun businessmodel in de lucht te houden. Zo los je niet alleen een probleem op voor de samenleving, maar ook een probleem voor de individuele klant.

 

Lees verder bij Management Team

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen