Dit zijn ze de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland
Artikel

Dit zijn ze: de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland

Door | 26 april 2016 | Bron: DJ100

Bouwen met zeewater, voedsel redden uit de supermarkt of een plastic weg ontwikkelen zonder dat je werkgever je er opdracht voor gaf: de duurzaamste jonge koplopers van Nederland doen het. De lijst met de honderd meest inspirerende duurzame initiatieven is onlangs bekendgemaakt tijdens de lancering van de DJ100 lijst 2016 op FabCity.

 

Honderd jonge koplopers vormen het gezicht van de nieuwe generatie, die nú al impact maakt. De initiatieven in de lijst zijn erg divers. Waar Koen van Oostende (24) hennep weer op de kaart wil zetten, is Sandra Ronde (25) juist bezig om lokaal voedsel in Rotterdam mogelijk te maken en zorgt Aouatif Tawfik (32) dat Unilever positieve sociale impact heeft. Iedereen heeft zijn eigen expertise, maar samen hebben de honderd koplopers één ding gemeen: ze vinden dat het anders moet. Hun positieve impact op een duurzame wereld is ook de jury opgevallen en dit heeft hen een plek in de lijst opgeleverd.

 

Inspirerende voorbeelden

Natuurlijk werden de DJ100’ers ook zélf geïnspireerd door verhalen van anderen uit de lijst. Opvallend was het project van Roeland Lelieveld (30), die zich met zijn onderneming Africa Wood Grow bezighoudt met het omvormen van geërodeerde grond in de droge tropen tot groene bossen. Ook Max van Deursen (20) die zich als student én VN-jongerenvertegenwoordiger inzet voor duurzame ontwikkeling viel positief op. Freke van Nimwegen (29) heeft als young professional en medeoprichter van Instock al meer dan 90.000 kilo eten gered en runt een succesvol restaurant, toko én foodtruck, wat bij de DJ100’ers niet onbekend is gebleven. Ten slotte werd het verhaal van Eric Geboers door de DJ100 gewaardeerd: met The Salt Project gebruikt hij zout, een afvalstroom van het ontzilten van zeewater bij woestijngebieden, voor het bouwen van architectuur in woestijngebieden.

 

Natuurlijk staat de lijst vol met nóg meer inspirerende jonge initiatieven, die allemaal een unieke positieve impact hebben. Deze jonge koplopers met hun initiatieven zijn te bekijken op de website van de DJ100.

 

De organisatie

De Duurzame Jonge 100 wordt georganiseerd door SustainableMotion; een innovatief projectbureau voor de vragen van de toekomst. In samenwerking met de DJ100-partners Duurzaam Doen, OneWorld en Dutch krijgen de jonge koplopers meer mogelijkheden om hun impact te vergroten.

 

Bekijk alle honderd duurzame initiatieven

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen