Magazine

Dit moet je aankomend jaar zeker op de radar houden

Drie trends voor MVO-communicatie in 2017

Door | 3 april 2017

Aan het begin van een nieuw kalenderjaar ­verschijnen steevast talloze ­lijstjes met trends, voorspellingen en must-do’s. Wat moet er in 2017 zeker op de ­to-dolijst staan als het gaat om communicatie over MVO?

 

Je hoeft geen glazen bol te hebben om te weten dat integrated reporting in 2017 tot de buzzwords in MVO-communicatie zal behoren. Vanaf 2018 geldt immers de Europese richtlijn die grote bedrijven verplicht om ook niet-financiële informatie in hun jaarverslagen op te nemen. De voorbereidingen op die verplichting zijn inmiddels in volle gang. En de wetgeving stimuleert ondernemers op wie de richtlijn niet van toepassing is om toch na te denken over integrated reporting. Daarnaast zijn er natuurlijk ontwikkelingen in het communicatievak die ongetwijfeld ook tot de wereld van MVO zullen doordringen. Van het gebruik van drones en 3D-camera’s voor live reportages tot de ontwikkeling van virtual reality-verhalen.

 

Zonder de toch al overvolle agenda’s van MVO-professionals te willen overladen – en de lijstjesgekte verder te willen aanwakkeren – hierbij drie communicatie-issues om in 2017 zeker op de radar te houden.

 

1. Communicatie met business sense

Het besef dringt steeds meer door: MVO is niet een keuze, maar een licence to operate. Grondstoffen worden schaarser, investeerders houden in toenemende mate rekening met…

Lees dit artikel gratis

Verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je samen! Registreren is gratis en verplicht je tot niets, maar kan jou wel verder helpen met duurzaam ondernemen! Zo kan je al onze artikelen lezen op de website, je netwerk vergroten of je eigen nieuws en columns publiceren op TGTHR.

Registreer je ook (helemaal gratis) voor TGTHR en lees het complete artikel. Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.