Boeken

Duurzaam inkopen: Nu doen!

Door | 28 april 2016

Hoe koop ik duurzame energie? Hoe veranker ik duurzaam inkopen? En wat als er nauwelijks duurzame leveranciers zijn? Jacques Reijniers beantwoordt deze en andere vragen in Duurzaam inkopen: nu doen!

 

De inkoper heeft de sleutel in handen voor het versterken van duurzaam inkopen, maar dat vraagt om ondernemend en bedrijfskundig inkoopleiderschap. Hij moet leveranciers al vóór het begin van het inkoopproces uitnodigen om hun duurzame oplossingen te presenteren.

 

De praktijk en de resultaten van verschillende onderzoeken laten zien dat duurzaam inkopen steeds vaker op de beleidsagenda staat. Hoe kunnen we deze ambitieuze doelstellingen daadwerkelijk realiseren in het complexe krachtenveld van (in- en externe) betrokkenen? De realiteit leert dat klemmen en voetangels nog té vaak succesvolle eindresultaten in de weg staan.

 

Dé succesbepalende voorwaarden voor zichtbare resultaten zijn snel opgesomd: de duurzame visie daadwerkelijk verankeren in de praktijk, maar ook in het strategisch beleid, prioriteiten durven te stellen, vroegtijdig samenwerken, professioneel implementeren en de rug recht houden.

 

Maar hoe doe je dat in de praktijk? Duurzaam inkopen: nu doen! diept praktische voorbeelden uit, van de praktijk voor de praktijk. Dit gekoppeld aan handvatten die je vandaag nog kunt gebruiken om duurzaamheid nog sterker te bevorderen door professioneel inkopen.

 

Dit boek is bedoeld voor beleidsvoorbereiders en -beslissers, inkopers en verkopers in de private en publieke sector, maar ook voor adviseurs op het gebied van inkopen, verkopen, aanbesteden en duurzaamheid.

 

Meer informatie

Auteur: Jacques Reijniers

Uitgever: Koninklijke van Gorcum

ISBN: 978 90 2324 933 7

Prijs: Vanaf € 9,99

Ook verkrijgbaar als Ebook

 

'Duurzaam inkopen: Nu doen!' is hier te bestellen

Cover Duurzaam inkopen Nu doen