Artikel

Duurzaam textiel met nieuwe ‘BlueXpert’-tool

Door | 6 januari 2016 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Met BlueXpert speelt Bluesign Technologies in op de groeiende vraag naar duurzame textielproductie. De tool vermindert het gebruik van water, energie en chemicaliën in textielfabrieken.

 

Het Zwitserse bedrijf analyseert de milieu-impact van textielproductie, en draagt maatregelen aan die de productieketen moeten verduurzamen. Met de nieuwe tool BlueXpert worden fabrikanten aan de partners van het Bluesign Chemical System gekoppeld. Door deze samenwerking kunnen fabrikanten hun water- en energieverbruik terugdringen met respectievelijk 50 en 30 procent. Het gebruik van chemicaliën wordt met 15 procent verminderd.

 

Lees meer over deze tool op de website van Duurzaam Bedrijfsleven

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen