Video

Duurzaamheid volgens Chipotle: ScareCrow

Door | 5 januari 2016 | 1 reactie

Er zijn bedrijven in de voedingsindustrie voor wie duurzaamheid niet meer is dan een hoofdstuk in het jaarverslag. Maar er zijn ook bedrijven die vinden dat de voedingsindustrie in de frontlinie staat als het gaat om de menselijke gezondheid, dierenwelzijn en een schonere planeet. Het Amerikaans grillrestaurant Chipotle is er zo een.

 

Eten met integriteit, zo luidt de merkbelofte van Chipotle. Het bedrijf is goed op koers om z’n belofte waar te maken. Het doet zaken met lokale boeren, zorgt goed voor de medewerkers en houdt z’n burrito’s en taco’s zo gezond mogelijk. Chipotle focust zich op een ongedwongen alternatief voor andere fastfoodketens, met ingrediënten van veelbelovende kwaliteit en een ethische behandeling voor dieren, mensen en milieu.

 

Deze korte animatiefilm neemt ons mee naar de stad ‘Overvloed’. Een fictieve stad met een toekomstbeeld waar wij met onze wereld niet ver vandaan zijn: Bewerkt voedsel, opsluiting van dieren, het gebruik van synthetische groeihormonen, antibiotica en giftige pesticiden zijn heersend in onze voedselvoorziening. Reis mee met de eenzame vogelverschrikker die droomt van iets beters, en een alternatief biedt voor het bewerkte voedsel uit de fabriek.

 

 

Wil je meer? Speel de Scarecrow game!

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen