duurzaamheidsmaatregelen in de zorg waar liggen de pijnpunten
Artikel

Duurzaamheidsmaatregelen in de zorg: waar liggen de pijnpunten?

Door | 1 juni 2016

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp in de zorg. De sector heeft op dat gebied al meer bereikt dan veel mensen denken, maar er zijn nog een aantal pijnpunten als het gaat om duurzaamheidsbeleid.

 

Wigger Verschoor is projectleider duurzaam gebouwde omgeving bij Urgenda. Hij is voor zijn werk dagelijks bezig met duurzaamheid in de zorg. ‘Het verduurzamen van de gebouwde omgeving heeft daar zeker potentie. Het levert energie op én heeft veel meer (maatschappelijke) baten dan op voorhand lijkt. Hoe? Mensen willen duurzaamheid zien, voelen, beleven en er aan mee doen. Door te verduurzamen bind je mensen aan de organisatie en breid je het netwerk uit. Verduurzaming heeft ook een gunstig effect op de arbeidsmarktpositie. Goed personeel krijgen is altijd een uitdaging. Ben je als organisatie echt duurzaam bezig, dan kiezen ze voor jou. En, alle gemeentes streven naar energieneutraal. Als goed duurzaam voorbeeld ben je tevens business partner. Duurzaamheid is een startmotor voor organisatieverandering.’ In de zorg wordt al veel gebruik gemaakt van warmtewisselaars, isolatie en het gebruik van warmte- en koude-opslagen. Toch zijn er ook duurzaamheidstoepassingen die in de zorg nog weinig gebruikt worden, omdat er voor zorgorganisaties een aantal pijnpunten zijn bij duurzaamheidsmaatregelen.

 

Lees verder op zorginstellingen.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen