Duurzame bakstenen van sloopafval 2
Artikel

Duurzame bakstenen van sloopafval

Door | 19 januari 2016 | Bron: OneWorld

De Limburgse startup StoneCycling heeft een methode ontwikkeld om van bouw- en sloopafval nieuwe bakstenen te kunnen produceren. Initiatiefnemer Tom van Soest heeft een duurzame en sterke steen gemaakt door sloopafval, zoals tegels, glas en steen, in de juiste verhouding met elkaar te vermengen.

 

Deze bakstenen helpen mee met het opruimen van bouwafval en hoeven bovendien zo’n 300 graden minder warm te worden gebakken, waardoor de uitstoot van CO₂ flink kan worden teruggedrongen. ‘Maar architecten en projectontwikkelaars moeten vooral voor onze stenen kiezen omdat ze mooi zijn’, aldus Jasper Brommet – commercieel directeur van StoneCycling in een artikel van OneWorld.

 

Brommet: ‘Een steen bakken is natuurlijk geen high tech. Je kunt ons productieproces het beste vergelijken met een kok in de keuken. We hebben recepten ontwikkeld waarin we de verschillende soorten bouwpuin in de juiste verhoudingen met elkaar mengen. Die recepten beïnvloeden de eigenschappen van de baksteen: het uiterlijk en de technische eigenschappen, zoals de hardheid, stabiliteit en weerbestendigheid. Doordat we met grote hoeveelheden werken kunnen we bakstenen maken die vrijwel identiek zijn wat betreft kleur en structuur.’

 

Lees meer op de website van OneWorld

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen